Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

neljapäev, 16. detsember 2010

Pörkölt

  • 600 g kondita veise-, sea- või lambaliha
  • 100 ml vett
  • 2 suurt sibulat
  • 1 teravam roheline paprika
  • 1 valge Ungari paprika
  • 3 spl paprikapulbrit
  • 2 spl searasva praadimiseks
  • 0.5 tl tomatipastat
  • soola, musta pipart
Haki sibul ja paprika ning lõika liha kuubikuteks.
Kuumuta poti põhjas rasv ja prae sibul selles klaasjaks. Tõsta pott tulelt ja sega sisse paprikapulber (muidu kõrvetad paprika mõrkjaks). Tõsta pott pliidile tagasi.
Lisa lihakuubikud ja sega sibula-paprikaseguga korralikult läbi. Lisa toored paprikad, tomatipasta ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga.
Lase keema, alanda temperatuur vaevu keemise piirile ja hauta kaane all kuni liha on pehme (aeg oleneb lihast, aga vähemalt tund kuni mõni).
Vajadusel lisa vahepeal veidi vett.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.