- 1 jämmem, ca 25-30 cm pikkune rullkõrvits
- 3 küünt küüslauku
- 2 keskmist sibulat
- 3-4 muna
- 3 dl jahu või riivsaia, vajadusel rohkem
- 100 g sulatatud juustu või riivjuustu
- soola, musta pipart
Kõrvitsalt eemaldada otsad, lõigata välja vigased kooreosad ja väga puised isendid koorida.
Rullkõrvits, sibul ja küüslauk riivida. Köögikombain on siinkohal abiks, käsitsi riivides on segu tunduvalt märjem ja jahu kulub rohkem (tainas peaks jääma paksem kui ülepannikookidel, et vedelik kõrvitsa vahelt pannile laiali ei valguks).
Lisada munad, jahu ja juust, maitsestada ja segada ühtlaseks. Koogid on maitsvad ka ilma juustuta. Küpsetada keskmise kuumusega pannil umbes poolesentimeetrise paksusega koogid. Nii ei jää kook seest tooreks. Serveerida kuumalt majoneesi ja hakitud murulauguga.
Kui teha tainas vedelam ja küpsetada sellest ülepannikoogid, saab huvitava ümbrise natuke teistmoodi täidetud pannkookidele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.