- 1.5 kg või raskem kamaraga praeks sobiv tükk siga
- 3 tl kanget sinepit (Põltsamaa)
- 1.5 tl peent soola
- 1.5 tl jahvatatud pipart (musta või segu)
- 1 tl mett või suhkrut
- 3 küünt küüslauku
- 2 sibulat
Kamar lõigata ruuduliseks. Tasub vaadata lahti lõikamise ja kontide suunda, et saaks hiljem mugavalt ruutude vahelt lõigata. Ja ruudud lõigata ikka täies pikkuses läbi kamara, pekini välja. Ruuduvahedesse puistata natuke soola. Kamara võib enne küpsetamist väheses vees ja kamarapool allpool ka pehmeks hautada, aga mina seda vajalikuks ei pea.
Segada kokku sinep, sool, pipar ja mesi või suhkur. Küüslaugu võib
lihasse torgitud aukudesse, aga üldjuhul ei soovitata
Määrida liha korralikult sinepiseguga, panna poolitatud sibulatega küpsetuskotti ja jätta üle öö külmikusse maitsestuma. Mingit vedelikku lisada ei ole vaja - liha pole vaja keeta, praad tuleb niigi mahlane.
Valmistamise päeval lasta liha soojeneda toatemperatuurile (ca 1 h), kuumutada ahi 150 kraad. Küpseta umbes arvestusega, et 1 kg = 1 tund. Enne lahti lõikamist lasta prael umbes 10 minutit seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.