Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

neljapäev, 16. detsember 2010

Kala köögiviljade ja päikesekuivatud tomatitega

  • 400 g valget (mere)kala fileed
  • 1 suuremat sorti punane paprika
  • 2 noort rullkõrvitsat (ca. 20 cm)
  • 4-5 päikesekuivatatud tomatit ürtidega õlihoidises
  • 4-5 spl maitsestunud õli eelnimetet tomatite pealt
  • 1/2 laimi mahl (või sidrunimahla)
  • 1 spl vedelat mett
  • soola, musta pipart
  • heledat oliivõli praadimiseks

Lõika kala risti fileed viiludeks. Külmunud kala puhul lase kalal pooleldi sulada, tükelda, lase täielikult sulada ja kuivata köögipaberiga enne marinaadi panemist.
Sega laimimahl lusikatäie õli, mee ja vähese musta pipraga ühtlaseks ning kalla segu kalale. Sega läbi ja jäta muude ettevalmistuste ajaks seisma.
Eemalda paprikalt südamik ja lõika kaun pikuti viiludeks. Rullkõrvits viiluta sentimeetripaksuselt veidi diagonaalselt ja lõika viilud pulkadeks. Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks.
Aja paar supilusikatäit õli pannil kuumaks ja lisa köögiviljad ning kuumuta mõni minut segades. Keera kuumus väiksemaks. Lisa päikesekuivatatud tomatid ja nende õli. Sega läbi ja kuumuta mõni minut.
Lisa kõige viimasena kala ja sega ettevaatlikult, aga mitte üleliia, et kala ei laguneks.
Prae kuni kala on küps (olenevalt tükkide suurusest). Vajadusel maitsesta soola ja piraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.