Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

neljapäev, 16. detsember 2010

Veinis aurutatud kala


  • 8 tk kalafileed
  • 3 spl sidrunimahla
  • soola, pipart
  • 4 porgandit
  • 400 g rediseid
  • 100 ml valget veini
  • 1 loorberileht
  • 10 tera musta pipart
  • 1 kimp tilli

Puhtad kalafileed tupsutada paberkäterätiga kuivaks, pritsida üle sidrunimahalaga, maitsestada soola ja pipraga. Porgand ja redis puhastada ja riivida jämedalt või lõigata Julienne'i lõikuriga ribad. Aurutusnõusse (ei pea olema spetsiaalne auruti, võib ka võtta poti ja sõela) valada 250 ml vett, lisada valge vein, loorberileht ja pipraterad, lasta keema tõusta. Ettevalmistatud kalafileed ja köögiviljad tõsta sõelale/restile auru kohale, sulgeda kaas ja hoida keeva auru kohal 10-15 minutit. Valmis kala ja köögiviljad puistata serveerimisel üle tilliga, soovi korral ka oliiviõliga. Kõrvale pakkuda kartuleid või riisi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.