- 100 g riivitavat juustu (Emmental)
- 100 g võid
- 100 g nisujahu (2 dl)
- 1 tl küpsetuspulbrit
Riivi juust. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning toasooja rasvaine hulka riivjuust, jahusegu. Sõtku tainas puukahvliga ühtlaselt tihkeks. Vormi tainast sõrmejämedusi rulle ja lõika need umbes 6 cm pikkusteks pulkadeks. Pane pulgad mõõdukate vahedega küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200 kraadi juures ahju keskosas kuldkollaseks. Küpsised vajuvad laiemaks ja õhemaks. Küpsetamisaeg on 12-15 minutit.
Omast kogemusest võin soovitada, et küpsiseid tuleb hoolega jälgida, sest kui kas või äär kipub pruuniks minema, siis läheb juust küpsises ebameeldivalt mõruks.
Küpsisetainast võib meelepäraselt maitsestada ürtide või muude maitseainetega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.